ΚΑΚΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Την ήττα με 48-63 γνώρισε η Ομόνοια στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ στο Αγρίνιο από τον Γ.Ο.Αμφιλοχίας. Η ομάδα της Ναυπάκτου ταξίδεψε χωρίς τον από καιρό τραυματία Κατσούδα αλλά και με μια απώλεια της τελευταίας στιγμής, καθώς ο βασικός play maker Αποσκίτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η απουσία αυτή φαίνεται πως στοίχισε αφού το καλό πρώτο ημίχρονο διαδέχτηκε ένα κακό δεύτερο, με την κόπωση και την κακή καθοδήγηση της ομάδας να είναι εμφανή στο παιχνίδι της.

Στο πρώτο μέρος η Ομόνοια μπήκε καλά στο παιχνίδι, με συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Μετά το αρχικό 7-8 (τυπικά γηπεδούχος η Ομόνοια) παίζοντας απλό και στρωτό μπάσκετ άρχισε να χτίζει σταδιακά μια διαφορά η οποία έφτασε και στους 12 πόντους στα μισά του β’ δεκαλέπτου. Η διαφορά μειώθηκε μετά την λανθασμένη τελευταία επίθεση του α’ ημιχρόνου που κατέληξε σε αντιαθλητικό φάουλ υπέρ της Αμφιλοχίας : οι δύο βολές έφεραν το σκορ στο 30-22, αποτέλεσμα με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφού δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία 6” που εκδήλωσαν επίθεση οι αντίπαλοι.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού η Ομόνοια ξεκίνησε εξίσου καλά, εκδηλώνοντας δύο πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς που αποκατέστησαν τη διαφορά των 12 πόντων και τίποτα δεν προμήνυε την κάκιστη συνέχεια. Η κακιά μάγισσα όμως φαίνεται πως άγγιξε με το ραβδάκι της τους παίκτες του Κώστα Παπούλια, του οποίου το ανακάτεμα της τράπουλας με οδηγίες και αλλαγές από τον πάγκο δεν κατάφεραν να αφυπνίσουν την ομάδα. Οι αντίπαλοι έχοντας διαβάσει σωστά το παιχνίδι της  Ομόνοιας μπλόκαραν επιθετικά τα ατού της και με συνεχή πίεση στην οργάνωση του παιχνιδιού κατάφεραν να κουράσουν και να βγάλουν εκτός ρυθμού την ομάδα.  Σταδιακά η Αμφιλοχία προσπέρασε στο σκορ την ομάδα της Ναυπάκτου βελτιώνοντας κατά πολύ και την επιθετική της λειτουργία και στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μπροστά με 39-44. Παρά το καταστροφικό για τους Ναυπάκτιους τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Η Αμφιλοχία συνέχισε να είναι καταιγιστική στην επίθεση, η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο κάποιες καλές ενέργειές της επιθετικά δεν βρήκαν στόχο και κάποια τρικ στην άμυνα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να ελέγξει τη διαφορά, η οποία εκτοξεύτηκε τελικά στους 15 με τη λήξη του αγώνα.

Η έλλειψη εμπειρίας και διαχείρισης καταστάσεων φαίνεται ότι κόστισε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο στην Ομόνοια και τελικά τη νίκη. Είναι ακριβώς όμως αυτά τα παιχνίδια που της λείπουν ώστε  να αποκτήσει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή για το μέλλον, το οποίο αναμένεται ελπιδοφόρο.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 12-10, 9-21, 9-20

 

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Κώστας Παπούλιας): Χωραφάς 21 (3), Ιωάννου 10, Σταυρόπουλος 9 (2), Κωνσταντίνου 4, Τσιφτιλής 2, Δημητρέλλος 2, Σοφιός, Σχοινάς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *